Bild från Nybohovsrestaurangen.
Sökknapp

Under middagen

Visste du att…..

  • Mingla är att under småprat blanda och bekanta sej med människor.
  • Damen sitter på höger sida om mannen.
  • Vattenglaset står längst till höger därefter dricker man ur glasen från höger till vänster.
  • Besticken används utifrån och inåt. Dessertbesticken ligger ovanför tallriken.
  • En servett som är vikt kallas bruten.
  • Om du ska hålla tal är det bra att anmäla det för toastmastern före middagen.
  • Ordet dessert kommer från fornfranska ordet desservir som betyder att “rensa bordet “.

Exempel på serviettfärger

Ett urval av våra servetter.

Lampa

Olika alternativ till bord

Honörsbord: ( E-bord ) lämpligt för sällskap mellan 32-77 personer.

E-bord

Klassisk uppdukning vanlig vid bröllop, disputation och andra högtidsfester. En dukning som är bra när man vill ha högtidspersonen i centrum. Dukar man på detta sätt kan alla gäster njuta av vår fantastiska utsikt över Stockholm

Kuber: Lämpligt för sällskap mellan 32-56 personer.

Citat.png 

Trevlig dukning som samlar gästerna i grupper om 8 personer. Dukningen gör det lätt att ha kontakt med alla runt bordet.

Långbord: Lämpligt för sällskap mellan 26-60 personer.

 Långbord

Ett bord som är lätt att duka och placera olika antal gäster vid.

Välj mellan ett eller två bord. Det går även att förlänga borden in på dansgolvet då ryms det upp till 88 personer.

 

Långbord med separat huvudbord eller U-bord: Lämpligt för sällskap mellan 30-82 personer.

Denna dukning passa bra vid möten och tillfällen då man vill ha focus på personerna på huvudbordet.

 

Separata bord: Lämpligt vid sällskap mellan 32-88 personer.

Separata bord

Lokalen går att duka på många olika sätt med separata bord.

I förslagen vi här ger kan alla gäster njuta av vår fina utsikt.

Ett alternativ är två rader med bord för 6-8 personer med en gång i mitten. Detta alternativ gör det lätt att röra sej i lokalen och är också bra om man vill dela in gästerna i grupper.

På samma sätt kan man ha 5 stycken långbord för 8-16 personer från ena sidan av lokalen med en gång på andra sidan.

Det går även att placera borden mitt i lokalen då ryms 14 personer vid varje bord. 

Uppdukningar

Buffedukning

Buffédukning

 

Trerätterdukning

Trerätters

 

Kaffedukning

Kaffedukning